„Pentru prevenţia diabetului zaharat de tip 2, este importantă scăderea grăsimii viscerale (cea de pe organele abdominale), întrucât acest tip de grăsime se asociază cu o rezistenţă crescută la insulină. Pentru aceasta este necesară nu numai limitarea carbohidraţilor la persoanele sedentare, dar şi a totalului de grăsimi care duc la anumite persoane la o adipozitate predominant abdominală.
Dieta mediteraneană este recomandată pentru scăderea riscului cardiometabolic, ceea ce înseamnă consumul de peşte, ulei de măsline, avocado, legume, fructe, nuci, leguminoase şi paste integrale, şi mai puţin de carne roşie, branză grasă şi zahăr”, spune pentru Gândul medicul Andra Avramescu de la clinica Regina Maria.
Fibrele conţinute în fructe, legume crude, dar şi cele din paste integrale ajută la scăderea indicelui glicemic, “adică la reducerea absorbţiei de carbohidraţi, implicit a stimulării de insulină. Se vor prefera deci alimentele bogate în fibre, gătite sănătos (astfel încât să nu îşi piardă fibrele) împreună cu grăsimi sănatoase (din peşte, ulei de măsline, avocado, seminţe)”, subliniază pentru Gândul medicul Anda Avramescu.
Sursa: gandul.info
Vă mai recomandăm şi: O dietă miraculoasă arată că diabetul de tip 2 este reversibil!
Cifrele alarmante ale bolii secolului XXI: 1.506.000 de români suferă de diabet
Poţi afla dacă ai diabet mergând la dentist